STUDIE 3

Werking van Natucain wimperserum


Doel van de studie: 
Onafhankelijk onderzoek naar de werkzaamheid en verdraagbaarheid van de behandeling met Natucain wimperserum met het actieve bestanddeel 7% MKMS24, bij de behandeling van wimperverlenging met niet-invasieve technologieën.

Samenvatting:
In deze cosmetische studie bevestigden de onderzoekers de significante doeltreffendheid en verdraagbaarheid van Natucain Wimperserum. Bij de proefpersonen traden geen bijwerkingen op.

 

Resultaten van het onderzoek
De producten werden geleverd met de instructies van de fabrikant. De deelnemers aan de studie werden geïnstrueerd om een waarschuwing te geven als zij enig ongemak ondervonden en om geen producten te gebruiken die interageren met de studie (andere wimperverlengingsbehandelingen, enz.). 29 vrijwilligers (alleen vrouwen; leeftijdscategorie 23-38 jaar; 25 blank, 3 Caribisch, 1 Afrikaans).
De proefpersonen waren 29 vrijwilligers met zwakke wimpers bij New Flag GmbH, München. De proefpersonen hadden in de afgelopen 90 dagen geen eerdere behandelingen ondergaan om de doeltreffendheid van de behandeling op basis van Natucain Eyelash Solutions, werkzaam bestanddeel 7% MKMS24, te bevestigen. De proefpersonen pasten het product tweemaal daags toe, 's ochtends en 's avonds, gedurende een periode van 12 weken, volgens de instructies van de fabrikant.
Daarnaast werd in de studie het aantal wimperfollikels in verschillende stadia van de haargroeicyclus bepaald met behulp van niet-invasieve technologieën en werden de eigenschappen van Natucain Eyelash Solutions geëvalueerd aan de hand van vrijwillige antwoorden op de vragenlijst. De te onderzoeken parameters werden beoordeeld door middel van onderzoeken, instrumentele methoden en een door deskundigen ingevulde vragenlijst. Het doel van de vragenlijst was enerzijds de subjectieve evaluatie van het product of de cosmetische aanvaarding van de formulering. Anderzijds werd de subjectieve evaluatie van de werkzaamheid van het product geregistreerd (het primaire eindpunt was de prominente wimpers, die werden beoordeeld aan de hand van de globale beoordelingsschaal voor wimpers van de onderzoeker). Bijwerkingen zoals branden, jeuk en vervellen, alsmede mogelijke contra-indicaties voor het product werden gedurende de studieperiode beoordeeld. Bovendien werden gedurende deze periode geen aanvullende haargroeihormonen of huidverzorgingsproducten met siliconen gebruikt.

Achtergrond

De schoonheidsindustrie is de afgelopen tien jaar exponentieel gegroeid en dat geldt ook voor de producten die voor de consument beschikbaar zijn. Wimperversterkers zijn schoonheidsproducten die helpen de wimpers langer, voller en dikker te maken. De actieve ingrediënten zijn te vinden in lotions, crèmes, zalven en serums.

In deze cosmetische studie willen de onderzoekers de doeltreffendheid en verdraagbaarheid bevestigen van een behandeling met Natucain Eyelash Solution, actief ingrediënt 7% MKMS24, bij de behandeling van wimperverlenging met niet-invasieve technieken. Natucain bevat MKMS24, een uniek gepatenteerd (octrooinummer EP3355992) actief bestanddeel tegen haaruitval en voor haarverlenging, op basis van linzen, tijm en bamboe en van 100% natuurlijke oorsprong.

MKMS24 stimuleert de dermale papil sterk om fibroblast groeifactor 7 (FGF7) en noggin-eiwit te produceren met behulp van de nieuwste biotechnologieën, waardoor de anagene fase wordt verlengd en de telogene fase wordt verkort, terwijl er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de haarfollikel om te regenereren. Noggin heeft een indirecte functie: het remt de activiteit van botmorfogenetisch eiwit 4 (BMP4) en speelt een onderdrukkende rol bij de overgang van de telogene fase naar de anagene fase. FGF7 stimuleert rechtstreeks de dermale papil om een nieuwe haarcyclus te starten.

Onderzoeksbureau

New Flag GmbH, München, Deutschland

Opbouw van de studie

Dit was een gerandomiseerd, geblindeerd, intra-individueel vergelijkend onderzoek. In totaal namen 29 proefpersonen deel aan de cosmetische studie, die werd uitgevoerd bij New Flag GmbH in München. De studie begon in april en eindigde in juli 2021 met een duur van 12 weken.

Patienten en methoden

De proefpersonen waren 29 vrijwilligers met zwakke wimpers bij het bedrijf New Flag GmbH in München. De vrijwilligers hadden in de afgelopen 90 dagen geen eerdere behandelingen ondergaan om de doeltreffendheid van de behandeling met Natucain wimperoplossing, actief bestanddeel 7% MKMS24, te bevestigen. De vrijwilligers brachten het product tweemaal per dag aan, 's ochtends en 's avonds, gedurende een periode van 12 weken, volgens de instructies van de fabrikant. Daarnaast werd in de studie het aantal haarzakjes in verschillende stadia van de wimpergroeicyclus beoordeeld met behulp van niet-invasieve technologieën en werden de eigenschappen van Natucain Eyelash Solutions geëvalueerd. De vragenlijst was vrijwillig. De te bestuderen parameters werden beoordeeld door middel van onderzoeken, instrumentele methoden en een door deskundigen ingevulde vragenlijst. Het doel van de vragenlijst was enerzijds de subjectieve evaluatie van het product of de cosmetische aanvaarding van de formulering en anderzijds de subjectieve evaluatie van de doeltreffendheid van het product (toename van de wimperlengte). Tijdens de onderzoeksperiode werden bijwerkingen zoals branderigheid, jeuk en vervellen, alsmede mogelijke contra-indicaties voor het product beoordeeld. Voorts werden gedurende deze periode geen aanvullende haargroeihormonen of crèmes met siliconen gebruikt.

De voor de studie geselecteerde patiënten moesten aan de volgende kenmerken voldoen:

  • Vrijwilligers, met korte en zwakke wimpers.
  • Leeftijd tussen 20 en 65 jaar,
  • Geen verandering in hormoontherapie in de laatste 90 dagen of tijdens de studie,
  • Geen topische of systemische behandelingen bij aanvang van de studie en/of 90 dagen daarvoor.
  • Ondertekening van het informed consent formulier.

De studie sloot patiënten uit met ten minste één van de volgende kenmerken:

  • Zwangerschap of borstvoeding,
  • Huidige behandeling voor wimpers en wenkbrauwen in de afgelopen 6 maanden.
  • Diagnose van Sars Cov-2 in de afgelopen 90 dagen.
  • Allergische reacties op het in het verleden gebruikte product
  • Medicijnen die de te beoordelen parameters kunnen veranderen

De patiënten werden onderzocht op week 0, week 6 en week 12. De producten werden geleverd met de instructies van de fabrikant. Hij werd geïnstrueerd om een waarschuwing te geven in geval van ongemak en om geen producten te gebruiken die interageren met het onderzoek (andere wimperverlengingsbehandelingen, enz.). De wimpergroei werd gedocumenteerd aan de hand van foto's die op week 0, 6 en 12 werden genomen.

Statistische analyse

De wimpergroei werd gedocumenteerd aan de hand van foto's die op week 0, 6 en 12 werden genomen. Het primaire eindpunt was wimperlifting, die werd beoordeeld aan de hand van de globale beoordelingsschaal voor wimpers van de onderzoeker. Secundaire effectiviteitsmetingen waren wimperlengte gemeten door digitale beeldanalyse en door de proefpersoon gerapporteerde resultaten. De veiligheidsgegevens omvatten het toezicht op ongewenste voorvallen. Te beoordelen parameters door onderzoek, instrumentele methoden en een vragenlijst. Meting van de wimperlengte: Op week 0, 6 en 12 wordt de wimperlengte geanalyseerd, de wimperlijn wordt verdeeld in drie secties (links, midden, rechts) en de lengte van 5 wimpers per sectie wordt gekwantificeerd en de gemiddelde waarden worden berekend.

Berekening van de gemiddelde waarden:
Week 0 100%
Week 6 116%
Week 12 129%
Best gemeten resultaat (week 6)
week 0 100%
Week 6 133%
Week 12 136%
Best gemeten resultaat (week 12)
Week 0 100%
Week 6 116%
Week 12 152%

Samengevat bevestigt de studie eerdere waarnemingen dat de haardichtheid, de lengte, het groeipatroon en de groeicyclus variëren afhankelijk van hun anatomische locatie binnen de wimper. De proefpersonen merkten binnen 3-4 weken een verbetering van het uiterlijk, de lengte en de volumedichtheid. Twee proefpersonen gebruikten het product alleen op de bovenste wimperrand. Drie vrijwilligers merkten geen verbetering van de wimpers. Alle proefpersonen (100%) vonden het aanbrengen gemakkelijk. Het cosmetische aspect van het product werd door alle proefpersonen aanvaard. De meerderheid (90%) van de proefpersonen zou het product blijven gebruiken. De meerderheid (79%) van de proefpersonen zou het product aan anderen aanbevelen. Geen van de bovengenoemde resultaten hield verband met de respons op de behandeling. Ook was de respons op de behandeling onafhankelijk van de etniciteit en de leeftijd van de proefpersonen. Er waren geen bijwerkingen verbonden aan het gebruik van het product.

Blijft u het serum na de studie gebruiken?
(N=29)
3; 10% Nee
26; 90% Ja

Zou u het serum aan een vriend(in) aanbevelen?
(N=29)
6; 21% 23 Nee
79% Ja

Auteurs

1. felbel, S.Seyda